לצורך נוחות בלבד השאלות הבאות מנוסחות בלשון זכר, אולם מתייחסות למועמדים ולמועמדות כאחד.

ש: בעת הרישום אני מתבקש למלא ציון מתא"ם, ציון ממוצע תואר ראשון, ופרטים נוספים. למה הם משמשים והאם הם מועברים למוסדות?
ת: כל הנתונים המוכנסים למערכת אינם מועברים למוסדות הלימוד. הם נאספים לצורך ניתוח סטטיסטי בלבד. במקרים נדירים, הם יכולים גם לעזור לצורכי זיהוי במקרה של תקלה ברישום.
בממוצע תואר ראשון, הכוונה לממוצע של כל המסלולים שלמדתם.
ש: האם אני יכול לדרג מגמות שאליהן לא נרשמתי או לא התראיינתי?
ת: כן. עם זאת, לא סביר שמגמה תדרג מועמד שלא רואיין קודם לכן, ולכן לא תשובץ אליה. יתר על כן, דירוג מגמות לא מחליף את הרישום אליהן. בכל מקרה של ספק, כללי הרישום של המוסד הם שקובעים לכמה ולאיזה מגמות ניתן להירשם.
ש: האם ניתן לבצע שינויים ברשימת ההעדפות שלי?
ת: כן, ניתן לשנות את רשימת ההעדפות ללא הגבלה עד לשעת סגירת הדירוגים (ראו לוח זמנים). לאחר מכן לא ניתן יהיה להוסיף או למחוק מגמות או לשנות את סדר ההעדפות.
ש: האם מישהו מלבדי יכול לראות את רשימת ההעדפות שלי?
ת: רשימת ההעדפות שלך היא סודית ולאף מגמה לעולם לא תהיה גישה אליה. אתה האדם היחיד שרשאי לגשת לרשימת ההעדפות שלך, אלא אם כן תיתן את שם המשתמש שלך ואת הסיסמה לאדם אחר.
ש: מה קורה אם אני לא משובץ לאף מגמה?
ת: אנו ממליצים לדרג את כל המגמות אליהן נרשמתם על מנת למנוע מצב זה ככל האפשר. כל המקומות יתמלאו באמצעות מערכת השיבוץ האוטומטית, והסיכוי להתקבל לאחר השיבוץ הוא נמוך ביותר, ותלוי בביטול מועמדות של סטודנטים ששובצו למגמות.
ש: האם השתתפות בתהליך השיבוץ עולה כסף?
ת: לא, ההשתתפות במערכת השיבוץ היא ללא תשלום (עם זאת, כפי שהיה תמיד, הרישום לאוניברסיטאות כרוך בתשלום).
ש: כיצד עובד תהליך השיבוץ הממוחשב?
ת: האלגוריתם מנסה לשבץ כל מועמד למגמה המועדפת עליו. אם המגמה מעדיפה מועמדים אחרים, המועמד מנסה להשתבץ למגמה השנייה הכי מועדפת, וכך הלאה עד שהמועמד מקבל השמה זמנית או שכל המגמות דחו אותו. לאחר שכל המועמדים עברו את התהליך הזה, ההשמה הזמנית הופכת לסופית.
ש: כמה מגמות ניתן לדרג?
ת: המערכת הממוחשבת לא מגבילה את מספר המגמות שניתן לדרג. מעשית, הסיכוי שמגמה שלא ראיינה מועמד תקבל אותו הוא קטן ביותר, ולכן המשמעות של דירוג מגמות בהן לא התראיינת היא מועטה, אבל זה לא יכול להזיק.
ש: האם יש מקום לאסטרטגיה? האם כדאי לדרג מקום שאני מעוניין בו, אבל אני מרגיש שאין לי סיכוי להתקבל אליו?
ת: המערכת בנויה כך שאין שום צורך בחשיבה אסטרטגית בעת דירוג המגמות, ויש לדרג רק לפי המידה שבה אתם מעוניינים להצטרף למגמות. כל חשיבה אסטרטגית שהיא עלולה לפגוע בסיכויי הקבלה, ולא יכולה לשפר אותם. ספציפית, רצוי לדרג את כל המגמות אליהן התראיינתם, גם אם אינכם חושבים שהסיכויים גבוהים. הדבר לא יפגע בסיכוי שלכם להתקבל למגמות אחרות.
ש: אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה קלינית, ומוכן ללמוד אפילו על הירח. היה לי ראיון טוב במוסד א', וראיון רע במוסד ב'. מצד שני, אני מעדיף את ב'. איך כדאי לי לדרג?
ת: כשאתם מדרגים, תחשבו רק איפה אתם רוצים ללמוד בהנחה שתתקבלו לשם. אל תדאגו לסיכויי הקבלה! במקרה הזה, דרגו קודם את ב', ואז את א'. אם תדרגו קודם את א', זה לא יגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל לפסיכולוגיה בשום צורה, ורק יזיק לכם.
ש: התראיינתי במוסד א', והם אמרו לי שאם אני אשים אותם ראשונים אני אגיע אליהם. אני מעדיף את ב', אבל שם לא קיבלתי שום הבטחה. מה לעשות?
ת: מצוין! אתה בטוח תתקבל לפסיכולוגיה. דרג קודם את ב', ואז את א'. אם ב' רוצים אותך (למרות שלא אמרו לך כלום) אתה תגיע לשם, ואחרת אתה תגיע לא'. יש לציין שאף אחד לעולם לא יראה את הדירוגים שלך!
ש: נרשמתי רק למגמה אחת ורק במוסד אחד, האם עדיין עליי להשתמש במערכת?
ת: כן. גם אם נרשמת למוסד אחד בלבד ואפילו למגמה אחת בלבד, עדיין יש להשתמש במערכת. מספיק לדרג רק את המגמה אליה נרשמת (אם כי חשוב לשים לב אם יש לה וריאציות, למשל, "עם מלגה" או "בלי מלגה", וכדומה, ואז לדרג את כל האפשרויות שרלוונטיות לך).
ש: אני מעדיף את מגמה א', אבל רק במסלול ישיר לדוקטורט. אם אני מתקבל רק לתואר מוסמך, אני מעדיף את מגמה ב'. איך המערכת מטפלת בהעדפות כמו שלי?
ת: כיום בעת הקבלה ייתכנו שלושה מצבים:
1. קבלה עם אופציה למסלול ישיר לדוקטורט (שלרוב מגיע גם עם מלגה).
2. קבלה ללא אופציה למסלול ישיר לדוקטורט.
3. קבלה ללא אינפורמציה על האפשרות למסלול ישיר לדוקטורט, ייתכן ואפשרות זו תיפתח לפני תחילת השנה, אבל עד מועד ההחלטה לא ניתן יהיה לדעת.

במערכת השיבוץ תהינה מגמות שאותן תוכלו לדרג מבלי להתחשב באופציה של מסלול ישיר לדוקטורט, וזה מקביל לאפשרות השלישית. לעומת זאת, מגמות שמעוניינות בכך יאפשרו לסטודנטים לקבל החלטה גם על בסיס האופציה לדוקטורט ישיר, בכך שניתן יהיה לדרג בנפרד את המגמה עם ובלי דוקטורט ישיר. כלומר, תוכלו לדרג באתר את מגמה א' עם דוקטורט ישיר במקום הראשון, את מגמה ב' במקום השני, ואת מגמה א' ללא דוקטורט ישיר במקום השלישי. לחילופין, תוכלו לא לדרג כלל את מגמה א' ללא דוקטורט ישיר. אם תתקבלו למגמה א' ללא דוקטורט ישיר וכן למגמה ב', תגיעו למגמה ב'. אם תתקבלו למגמה א' עם דוקטורט ישיר תגיעו לשם. כמו במקרים אחרים, הדירוג שתבחרו צריך להיות תלוי בהעדפותיכם בלבד, ולא יכול להשפיע לרעה על סיכוייכם להתקבל לאיזושהי מגמה או איזשהו מסלול.
ש: במידה ואני רושם את א' כהעדפה ראשונה ואת ב' כהעדפה שנייה ושני המוסדות מעוניינים בי, האם בסופו של דבר אתקבל למוסד אחד בלבד?
ת: בסופו של דבר תשובץ למוסד אחד. כיוון שאתה מעדיף את א', בסוף תשובץ לא'.
ש: האם האלגוריתם מתחשב להתאמה בין הדירוג שאני נתתי למוסד ולדירוג שהמוסד נתן לי? כלומר, אם אני ועוד מועמד מדורגים באחד המוסדות ברשימה כך שאני מקום 12 והוא מקום 13, אך הוא הכניס את אותו מוסד כהעדפה יותר גבוהה ממני, האם קיימת אפשרות שהוא יתקבל ולא אני? (בהנחה שלא התקבלתי לשום מוסד אחר)
ת: זה בלתי אפשרי. אלגוריתם השיבוץ (בכוונה) לא מתחשב במקום שנתת למוסד, אלא רק באיך המוסד דירג אותך. הסיבה שהאלגוריתם פועל כך היא כדי למנוע תחמונים.
ש: האם בדיעבד אני אדע לאיזה מגמות התקבלתי (גם אם לא שובצתי אליהן)?
ת: לא בדיוק. המגמות לא מעבירות למערכת רשימות של קבלה ודחיה, אלא מעבירות דירוגים של המועמדים וכן את גודל המגמה המתוכנן. המועמדים משובצים למגמה הטובה ביותר שהם יכולים לקבל. כלומר, אם לא השתבצת למגמה שדירגת גבוה, סימן שיש מועמדים שאותה מגמה דירגה גבוה יותר שמילאו את מכסת המקומות. לגבי מגמות שדירגת נמוך יותר מהמגמה אליה התקבלת, ניתן לדעת רק על ידי יצירת קשר בדיעבד עם המגמה. עם זאת, גם במידה והיית יכולה להתקבל למגמה, לא ניתן לעבור אליה לאחר שנקבע השיבוץ.
ש: זה נשמע מאד לא פייר, בעבר יכולתי להתקבל לכמה מגמות, למה עכשיו אני לא יכול?
ת: גם בעבר לא ניתן היה להתקבל למספר מגמות, אלא רק לקבל הצעות מכמה מגמות ולקבל אחת מהן. מספר המקומות במגמות לפסיכולוגיה הוא מצומצם ביותר ולכן לא ניתן לאפשר למועמדים להחזיק מספר מקומות במספר מגמות בו-זמנית. מערכת השיבוץ מנהלת את תהליך הקבלה של מועמדים בצורה אופטימלית בהתחשב בהעדפותיהם וכך מספר מקסימלי של מועמדים משתבצים למגמות.
ש: בדף פרטי המשתמש שלי כתוב שהגדרת בן/בת הזוג שלי אינה מאומתת. מה זה אומר ומה עלי לעשות?
ת: אם בעת הרישום לאתר סימנת שברצונך לדרג העדפות כזוג עליך לוודא שגם בן/בת הזוג שלך הגדיר אותך כבן/בת זוג בעת הרישום לאתר. בעיות באימות בני זוג במערכת יכולות להיווצר מכמה סיבות:
- אחד מבני הזוג טרם נרשם במערכת השיבוץ בשנה"ל הנוכחית.
- אחד מבני הזוג טרם אימת את כתובת הדוא"ל שלו (באמצעות קישור שנשלח אליו/ה במייל).
- אחד מבני הזוג ציין שברצונו לדרג העדפות כיחיד (ולא כזוג).
- אחד מבני הזוג הזין מס' תעודת זהות שונה משלך בעת הרישום לאתר.
אנא ודא/י כי כל ההגדרות הנ"ל נעשו כראוי. במידה והבעיה לא נובעת מאחד הסעיפים הנ"ל, אנא פנה/י אלינו לקבלת עזרה.
ש: מה ההבדל בין דירוג כיחיד לדירוג כזוג?
ת: דירוג כיחיד הוא הדירוג "הרגיל". דירוג כזוג הוא במקרה שיש שני בני זוג שמועמדים השנה לתואר שני בפסיכולוגיה ונרשמים למערכת. במקרה זה, ניתן לבקש לדרג זוגות של אפשרויות למשל, במקום הראשון, בן הזוג הראשון מעדיף את התכנית הקלינית באוניברסיטת אשדוד, ובן הזוג השני מעדיף את התכנית הקוגניטיבית באוניברסיטת אשדוד. במקום השני, בן הזוג הראשון מעדיף את התכנית הקלינית במכללת הגולן, ובן הזוג השני מעדיף את התכנית הקוגניטיבית במכללת צפון הגליל. וכך הלאה. יש לציין שאין חובה להיות זוג נשוי או ידוע בציבור או שום דבר כזה. ההצהרה על היותכם בני זוג היא שלכם בלבד (שני בני הזוג חייבים לאשר ע"י הכנסת מספר תעודת הזהות של בן הזוג השני). הדירוג כזוג לא פוגע בסיכויים של בני הזוג להתקבל לתכניות השונות, אלא מאפשר לזוג לתאר באופן מדויק את ההעדפות שלהם.
ש: יש לי שאלות נוספות, לאן ניתן לפנות?
ת: אנא פנו לעמוד "צור קשר". שאלות שתהינה רלוונטיות לכלל ציבור המועמדים תתווספנה לעמוד זה.